115 vjet, ѕekreti ‘tokѕik’ që duhet shmangur рër të jetuar gjatë

A keni dëgjuar ndonjëherë për Maria Branyas Morera? Bëhet fjalë për një grua spanjolle e cila ka mbushur moshën e jashtëzakonshme prej 115 vjetësh. Nëse po pyesni sekretin e jetës së tij të gjatë, mos kini frikë. Zbulimi vjen direkt prej saj!

Maria ka lindur më 4 mars 1907 dhe aktualisht është personi më i vjetër në botë, të paktën në mesin e atyre, data e lindjes së të cilëve është e verifikueshme. Ka jetuar dy luftëra botërore, Luftën e Ftohtë, Luftën e Gjirit, shembjen e Kullave Binjake dhe pandeminë Covid-19… Pothuajse të gjitha ngjarjet e 115 viteve të fundit të historisë!

Këshilla e saj e parë është një sekret i vogël i jetëgjatësisë që zonja rezervon të drejtën t’ia japë gjithë botës: për të jetuar gjatë është e nevojshme të eliminohen njerëzit “toksikë” nga jeta.