80 vjeçarja gjendet me kokën mbi një jastëk në azίl, me jαrgët që i dilnin nga goja

Nëse keni qenë ndonjëherë brenda një shtëpie pleqsh për të vizituar një anëtar të familjes ose dikë që njihni, atëherë me siguri keni parë disa gjëra që ju kanë thyer zemrën. Duket sikur ata që janë në shtëpi pleqsh thjesht ulen atje dhe presin derisa të mbarojnë ditët e tyre në tokë.

Në rrjetet sociale qarkullon një foto që tregon një grua 80-vjeçare të quajtur Esther Brown në një karrocë me rrota në shtëpinë e të moshuarve ku ajo jeton. Fotoja është bërë nga një grua që dëshiron që anëtarët e familjes të kontrollojnë të dashurit e tyre.

Djali i saj shkoi për një vizitë me pastorin e tij dhe pa nënën në këtë gjendje. Xhejms, djali i Esterit, u zemέrua kur kuptoi se gruaja që pa në tavolinë ishte nëna e tij dhe kërkoi që të bëhej diçka për trajtimin.

Julia Wiggins është gruaja që bëri foton dhe është gjithashtu pastorja e James. Ajo donte të shoqëronte Xhejmsin në vizitën e tij për të parë se si ishte Ester. Kur e panë, iu deshën pothuajse 15 minuta që të gjenin dikë në shtëpinë e të moshuarve, i cili do t’i ndihmonte ta kthente në dhomën e saj, në mënyrë që të mund të vendosej përsëri në shtrat.

James tani ka paraqitur një ankesë kundër departamentit lokal të shëndetësisë. Infermieret e kishin vendosur Esterin në shtratin e saj dhe e kishin zhvendosur në një dhomë private sipas kërkesave të djalit. James dhe Julia i pyetën infermieret pse nëna e tij mbeti ulur në një tavolinë me fytyrën në një jastëk dhe pështymën që i mblidhej rreth gojës. Nuk kishte përgjigje.

Pastori dhe djali i Esterit duan që të gjithë të monitorojnë kujdesin që marrin të dashurit e tyre, në mënyrë që kjo të mos ndodhë me askënd tjetër. Ju lutemi transmetojeni këtë histori të gjithëve që njihni!