Aleati i Putin kërcënon NATO-n: Do ju shkatërronim për 30 minuta nëse do përdorim armët bërthamore

Kreu i agjencisë hapësinore të Kremlinit, i cili është dhe një nga miqtë më të afërt të presidentit Vladimir Putin pretendon se Rusia mund të shkatërrojë të gjitha vendet e NATO-s në ‘gjysmë ore’ nëse do të kishte luftë bërthamore.

Dmitry Rogozin, kreu i agjencisë hapësinore të Kremlinit, Roscosmos, gjithashtu pranoi se qëllimi i të fortit është të mposhtë Perëndimin ‘armik’ dhe të fshijë Ukrainën nga harta.

“NATO po bën një luftë kundër nesh”, tha ish-zëvendëskryeministri i aleancës ushtarake perëndimore prej 30 shtetesh. Ata nuk e kanë njoftuar, por kjo nuk ndryshon asgjë. Tani është e qartë për të gjithë.’, tha ai.

58-vjeçari i linjës së ashpër tha: “Në një luftë bërthamore, vendet e NATO-s do të shkatërrohen nga ne brenda gjysmë ore.

Por ne nuk duhet ta lejojmë atë, sepse pasojat e shkëmbimit të sulmeve bërthamore do të ndikojnë në gjendjen e Tokës sonë.

“Prandaj, ne do të duhet ta mposhtim këtë armik më të fuqishëm ekonomikisht dhe ushtarakisht me mjete të armatosura konvencionale.”

Ai la të kuptohej se Putini do ta vendoste Rusinë në një bazë lufte mes spekulimeve se një mobilizim masiv është në plan për të forcuar përpjekjet e tij luftarake.

“Një fitore e tillë është e mundur me solidaritetin e plotë të të gjithë vendit me ushtrinë, me mobilizimin e ekonomisë shtetërore.

Industria duhet të detyrohet menjëherë t’u shërbejë objektivave ushtarake, tha ai.

“Kjo duhet të bëhet menjëherë dhe shpejt,” tha ai.

Deklaratat e Rogozin erdhën pasi prova e fundit e veshjes për paradën e nesërme të Ditës së Fitores në Moskë pa armë bërthamore të qarkullojnë nëpër Sheshin e Kuq vetëm disa metra larg Kremlinit.

Duke përdorur një fjalë që Putini e ka ndaluar në lidhje me Ukrainën – “luftë” – ai tha: “Kjo është një luftë për të vërtetën – dhe të drejtën e Rusisë për të ekzistuar si një shtet i vetëm dhe i pavarur”.

Ai këmbënguli: “Vetë ekzistenca e një Ukraine të ndarë nga Rusia do ta kthejë atë në mënyrë të pashmangshme në anti-Rusi dhe një trampolinë të Perëndimit për agresion kundër popullit tonë.

“Kjo është arsyeja pse ajo që ne e quajmë Operacion Special Ushtarak shkon përtej kuptimit dhe gjeografisë së tij origjinale.”

Ai nuk tha se cilin territor tjetër po i vështronte Putin përtej Ukrainës.