“Astronauti” mashtron gruan e dashuruar: Më duhen para për t’u kthyer në Tokë

Pavarësisht se udhëtimi në hapësirë ​​kushton miliona dollarë një mashtrues arriti të bindë viktimën e tij se i duheshin paratë e saj për t’u kthyer në Tokë.

Mashtrimi filloi në qershor të këtij viti, kur burri kontaktoi gruan, 65 vjeç, në Instagram dhe lidhi një lidhje online me të.

Duke i dërguar asaj një numër fotografish të Stacionit Ndërkombëtar të Hapësirës, ​​ai pretendoi se po punonte atje dhe përdori distancën e sinjalin e tij si një justifikim për mesazhe të ndërprera.

Dyshja vazhduan të flasin në LINE, një aplikacion mesazhesh që është i popullarizuar në Japoni, ku mashtruesi i deklaroi dashurinë e tij 65-vjeçares dhe më pas i propozoi, megjithëse nuk u takua kurrë me të.

Disa nga mesazhet e “astronautit” lexonin: Dua të filloj jetën time në Japoni dhe të them këtë 1000 herë nuk do të jetë e mjaftueshme, por do të vazhdoj ta them. Unë të dua.

Pasi fitoi dashurinë e viktimës së tij, mashtruesi shpjegoi se kishte një problem që i ndalonte ata të ishin bashkë: ai ishte ende në hapësirë.

Ai më pas i kërkoi gruas të mbulonte koston e supozuar të një rakete në Japoni dhe tarifat e pretenduara të uljes në shumën prej 4.4 milionë jen, ose rreth 30 mijë dollarë (27.14 mijë £).

Pavarësisht se historia ishte tepër e çuditshme, 65-vjeçari ra pas mashtrimit dhe pagoi shumën e madhe të parave në katër këste.

Megjithatë, mashtruesi kërkoi më shumë para dhe vetëm në këtë moment gruaja kuptoi se çfarë po ndodhte dhe kontaktoi autoritetet. Një numër në rritje i njerëzve në Japoni janë duke u shënjestruar nga mashtrimet romantike si ai ku kjo grua ra viktimë.

Raportohet se numri i hetimeve të mashtrimit në Japoni u rrit nga 8,693 në 2012 në 14,498 në 2021 – ndërsa shifra më e lartë ka qenë me 18,212 hetime në 2012.