Berlusconi zbarkon në tiktok: “Përshëndetje djema, ja ku më keni”/Video

Nuk është e re që rrjetet sociale kanë zënë vendin e mitingjeve të dashura dhe të vjetra në shesh, por edhe të darkave shumë të njohura politike – ku përballë një menuje të plotë dëgjon më me dëshirë kandidatin në detyrë.

Dhe në këto zgjedhje fushata e vërteton më shumë se të tjerat. Premtime, mash*trime me okë, goditje të ulëta dhe dritat mbi jetën private të këtij apo atij lideri, ndoshta një mënyrë e vërtetë fituese për të rrëmbyer votat e të pavendosurve.

Në një skenar që e sheh qendrën e djathtë në avantazh të qartë – të paktën sipas sondazheve të fundit – me Giorgia Meloni që fluturon e vetme me 24.1%, Silvio Berlusconi, në shkallën e fundit të podiumit të koalicionit, përvesh mëngët dhe synon votat e shumë të rinjve.

Udhëheqësi i Forza Italia, tani larg konsensusit dhe lavdisë së viteve më parë, zbret në TikTok dhe flet drejtpërdrejt me ta. Në videon e parë të publikuar në kanalin e tij zyrtar, i cili pas nja dy orësh ka pak më shumë se dy mijë ndjekës (të destinuar të rritet, të paktën për kuriozitet dhe goliardia), Berliskoni vendos gjithë apelin e tij në të: “Përshëndetje djema, Unë jam këtu. Ju mirëpres në kanalin tim zyrtar TikTok – thotë me gjeste të shkëlqyera -.

Në këtë platformë ju djema jeni të pranishëm në mbi 5 milionë dhe 60% prej jush jeni nën të tridhjetat. Unë ju kam pak zili por ju përgëzoj. Prandaj desha ta hap këtë kanal, për të folur për çështjet që janë më të dashura për Forza Italia dhe për mua dhe që ju shqetësojnë nga afër. Do të diskutojmë për të ardhmen tuaj”.

Berlusconi shkon drejt e në thelb, si një politikan i mirë në mes të fushatës elektorale: “Unë do t’ju tregoj se si duam ta bëjmë Italinë një vend që mund t’ju japë mundësi të reja dhe mundësinë për të realizuar ëndrrat tuaja, thotë ndër të tjera Berluskoni.