Calcio e Finanza | Strategjia e Gerry Cardinale, si po fut në valle të pasurit e Amerikës! Grupe me xhiro 90 dhe 100 mld dollarë…

Mes partnerëve të Gerry Cardinale në operacionin për Milanin nuk do të jenë vetëm New York Yankees dhe LeBron James. Siç mësohet nga Calcio e Finanza, në fakt mes atyre që marrin pjesë në blerjen e klubit kuqezi bashkë me RedBird do të ketë edhe emra dhe klube të tjera përkatëse.

Duke filluar me Riccardo Silva, sipërmarrës italian, president dhe bashkëpronar i Miami FC, i cili javët e fundit vizitoi gjithashtu Cardinale në rivierën franceze në bordin e një jahti në Saint Tropez. Silva, i paraqitur te numri një i RedBird nga Elliott, nuk do të ketë detyra operative në klubin kuqezi, megjithatë përfaqëson një prekje të shpirtit milanez dhe milanez mes partnerëve të kardinalit në marrëveshjen për Milanin.

Strategjia e Cardinale ishte të krijonte një fond të ri përveç RedBird, duke mos e hapur atë në treg, por duke kërkuar nga investitorët e RedBird të merrnin pjesë në operacionin e lidhur me klubin kuqezi: disa dhanë ok, të tjerë preferuan të mos merrnin pjesë.

Ndër të tjera, ai do të marrë pjesë së bashku me RedBird do të jetë edhe Kaiser Permanente, gjiganti amerikan në sektorin mjekësor, fondi i pensioneve në Los Angeles County LACERA dhe investitorët Hugh Evans dhe Ramzi Musallam (menaxher i fondit Veritas Capital të cilët megjithatë kanë, investuar drejtpërdrejt).

Kaiser Permanente është një konsorcium amerikan i kujdesit me bazë në Oakland, Kaliforni, i themeluar në vitin 1945 nga industrialisti Henry J. Kaiser dhe mjeku Sidney Garfield. Sot zotëron 39 spitale në SHBA, me mbi 250 mijë punonjës dhe një xhiro që arriti në 93 miliardë dollarë në 2021.

LACERA është një njësi e pavarur qeveritare që administron dhe menaxhon fondin e pensioneve për qarkun e Los Anxhelosit dhe rrethet e jashtme – sistemi më i madh i pensioneve të qarkut në Shtetet e Bashkuara. Në mënyrë të veçantë, ai administron dhe menaxhon dy fonde të ndara: Fondin e Pensionit të Qarkut të Los Anxhelosit, i cili ofron përfitime pensioni për punonjësit në qark dhe rrethet periferike, dhe OPEB (Përfitime të tjera pas punësimit), i cili ofron kujdes shëndetësor dhe përfitime të tjera për qarkun. , LACERA dhe pensionistë të Gjykatës së Lartë. Në përgjithësi, fondi kap vlerën e rreth 70 miliardë dollarëve.

Burime pranë RedBird, megjithatë, mohojnë përfshirjen e Kaiser Permanente dhe Lacera. Së fundi, Ramzi Musallam dhe Hugh Evans janë përkatësisht CEO/Partner Menaxhues dhe Partner Menaxhues i fondit privat të kapitalit Veritas Capital (një fond që ka asete prej 40 miliardë dollarësh), por ata kanë investuar personalisht në operacionin RedBird-Milan.

Musallam, një anëtar themelues i fondit të parë institucional të kompanisë të krijuar në 1998, kishte punuar më parë në Pritzker & Pritzker, pasi filloi karrierën e tij në J.P. Morgan në Divizionin e Financave të Strukturuara.

Evans, nga ana tjetër, ishte partner dhe anëtar i komitetit të investimeve të fondit të kapitalit privat Falconhead Capital përpara Veritas, pasi filloi karrierën e tij të kapitalit privat në 1992 në Merrill Lynch Capital Partners.

Disa ide, sipas Forbes, do të përfshinin miqësoret e AC Milan në stadiumin legjendar Yankees dhe shpërndarjen e përmbajtjes video të AC Milan në YES. Presidenti i Yankees, Lavine gjithashtu raportoi se e gjeti çmimin e blerjes (1.28 miliardë) dhe modelin e biznesit të klubit tërheqës!