Edhe fëmijët e kopshtit të veshur me “tanke” me shkronjën “Z”

Në internet kanë qarkulluar foto të një kopshti rus me fëmijë të veshur me uniforma ushtarake apo të “veshur” me tanke dhe avionë luftarakë.

Fëmijët parakaluan me mësueset e tyre në oborrin e kopshtit, në kuadër të Ditës së Fitores në Moskë , por nuk dihet se në cilën zonë të Rusisë.

Fotot dhe videot e postuara në rrjetet sociale tregojnë fëmijët të veshur ose si “aeroplanë luftarakë”, ose si ushtarë dhe infermierë në ushtrinë ruse, ose si “tanke”, ku shumica e uniformave mbajnë yllin e Ushtrisë së Kuqe Sovjetike.

Mes tyre bie në sy një djalë i vogël, i cili, në fakt, drejton grupin e tij dhe që është i veshur si një tank rus me simbolin e bardhë “Z” në pjesën e përparme – një tipar i zakonshëm i automjeteve ushtarake të Moskës të përfshira në luftën në Ukrainë.

Në të njëjtën mënyrë janë mësuesit e tyre, të cilët veshin uniforma të ngjashme ushtarake sovjetike.

.