Evropa në ‘fIakë’, situatë e rrallë meteorologjike na pret ne ditet ne vazhdim

Evropa në ‘fIakë’, situatë e rrallë meteorologjike na pret ne ditet ne vazhdim

Evropa në ‘fIakë’, situatë e rrallë meteorologjike na pret ne ditet ne vazhdim

Evropa në ‘fIakë’, situatë e rrallë meteorologjike na pret ne ditet ne vazhdim

Evropa në ‘fIakë’, situatë e rrallë meteorologjike na pret ne ditet ne vazhdim
Valë mjaft e fuqishme e nxehtësisë me temperatura ‘afrikane’ kanë përfshirë disa pjesë të Evropes dhe Ballkanit.
Nxehtësika përfshirë disa vende te Evropes. Ajri afrikan pritet të përfshijë deri ne Britaninë e Madhe nga e diela dhe fillimi i javes së re.
Evropa në ‘fIakë’, situatë e rrallë meteorologjike na pret ne ditet ne vazhdim

Evropa në ‘fIakë’, situatë e rrallë meteorologjike na pret ne ditet ne vazhdim

Evropa në ‘fIakë’, situatë e rrallë meteorologjike na pret ne ditet ne vazhdim

Evropa në ‘fIakë’, situatë e rrallë meteorologjike na pret ne ditet ne vazhdim
Meteorologët kanë theksuar se disa modele kompjuterike parashohin thyerjen e rekordit të të gjitha kohërave. Megjithatë, jo të gjitha modelet ‘pajtohen’ me këto parashikime. Është pothuajse e sigurtë se temperaturat pritet të arrijnë 35 ose 36°C deri ne 44 C.
Evropa në ‘fIakë’, situatë e rrallë meteorologjike na pret ne ditet ne vazhdim

Evropa në ‘fIakë’, situatë e rrallë meteorologjike na pret ne ditet ne vazhdim

Evropa në ‘fIakë’, situatë e rrallë meteorologjike na pret ne ditet ne vazhdim

Evropa në ‘fIakë’, situatë e rrallë meteorologjike na pret ne ditet ne vazhdim
Sidoqoftë, edhe pse shumë modele kompjuterike kanë parashikuar temperatura deri në 44°C në Europ kjo ka pak mundësi të ndodhë, por nuk përjashtohet tërësisht kjo mundësi. Vala e nxehtësisë e ekstreme nga Portugalia dhe Spanja Italine Greqin Shqiperin dhe po zhvendoset drejt Frances, Gjermanisë, Britanisë së Madhe e pastaj drejt Evropes qendrore dhe Gadishullit Ballkanik. Ka mundësi që kjo nxehtësi të arrijë te ne javen e re./