Firma i çon pa dashje 10.5 milionë dollarë, gruaja blen shtëpinë e ëndrrave! Gjykata i kërkon ta shesë tani

Një firmë dërgoi aksidentalisht 10.5 milion dollarë në llogarinë e një gruaje në Australi. Ngjarja ka ndodhur pak më shumë se një vit më parë.

Crypto.com dërgoi fondet në llogarinë bankare të Thevamanogari Manivel në maj 2021 kur u përpoq të lëshonte një rimbursim prej 100 dollarësh, por nuk e zbuloi gabimin derisa u krye një auditim shtatë muaj më vonë.

Gruaja e dërgoi shumë e parave në një llogari tjetër. Një pjesë të parave ajo e përdori për të blerë një shtëpi prej 1.35 milionë dollarësh.

Shtëpia është me pesë dhoma gjumi në Melburn, të cilën Gjykata e Lartë e Viktorias ka urdhëruar tani të shitet dhe paratë të kthehen.

Crypto.com po kërkon gjithashtu 10 për qind interes mbi shumën, plus kostot ligjore, ndërkohë që është bërë një porosi e veçantë për pjesën tjetër të fondeve të dërguara gabimisht.

“Është vërtetuar se prona e Craigieburn është blerë me fonde që mund të gjurmohen nga pagesa e gabuar dhe nuk do të kishte qenë kurrë në duart e Gangadory nëse nuk do të ishte bërë pagesa e gabuar,” tha gjyqtari James Elliott ndërsa jepte gjykimin e tij.