FLET PIOLI | “Messias rikuperon, ja kur kthehet De Ketelaere! Chelsea? Kanë investuar shumë, por kam menduar diçka ndryshe…”

Në prag të ndeshjes së Champions League kundër Chelsea, Stefano Pioli ka lëshuar këto deklarata në mikrofonat e SportMediaset para konferences  se tij te zakonshme per shtyp:

“Në Londër nuk u shprehëm si zakonisht kemi mesuar ta bejme. Nuk duhet të ndikohemi shumë nga ajo ndeshje, por duhet të mësojmë nga disa situata për të bërë më mirë nesër.

Chelsea është shumë i fortë, ata kanë shpenzuar shumë para ne merkato për të forcuar veten. Kanë cilësi, organizim, shpejtësi dhe intensitet. Ne duhet të jemi më të mirët e mundshëm”.

A ka një faktor San Siro? “Është fantastike të luash para tifozëve tanë. Ata na japin mbështetje të madhe. Ata janë një armë më shumë për ne dhe do te duhet ta shfrytezojme sa me mire”.

Sa dëshirë për revansh ka pas ndeshjes së parë? “Duhet të tregojmë se ishte vetëm një episod dhe jo normë. Ne ishim shumë të zhgënjyer me performancën në Londër. Duhet të mësojmë nga gabimet tona dhe të bëjmë më pak ne ndeshjen qe do te luajme neser”

Si është De Ketelaere dhe pse nuk u stervit? “Ai kishte një shqetesim dhe me siguri nuk do të jetë  nesër. Nuk ka gjasa të jetë përsëri ne fushe te dielën. Do te kthehet Messias që do të thirret ne stol”.

Si është skuadra? “Milani nuk duhet të jetojë mes dyshimeve dhe shqetësimeve, por duhet të luajë në nivelin e tij. Ne kemi nevojë për një ndeshje të nivelit të lartë kundër një ekipi të fortë. Nuk duhet të shqetësohemi, nesër është një lojë tjetër dhe ne duhet të përpiqemi të luajmë në nivelin tonë”.

Kush nga kundërshtarët në grup ju shqetëson më shumë? “Është një renditje e ekuilibruar. Ne nuk duhet ta shikojmë atë, por vetëm të mendojmë të bëjmë një rezultat nesër. Nuk duhet të humbim energji, nesër do të na duhet shumë.”

Sa e rëndësishme është ndeshja e nesërme? “Ndeshja e nesërme vlen shumë për vlerën e kundërshtarit dhe për rrugën tonë të rritjes qe ka nisur me kohe dhe vazhdon”.

Ke tre vite me Milanin. E prisnit të ishit në këtë pikë? Cila ishte rruga? “Është një rrugë në të cilën jam përqendruar ditë pas dite. Të punoj mirë në të tashmen për t’u përballur më mirë me të ardhmen. Qëllimi im në këto tre vite ka qenë të përmirësohem çdo ditë së bashku me klubin dhe lojtarët.”

Si përgatiteni për garën e nesërme në një kohë kaq të shkurtër? “Është fare e thjeshtë, unë kisha ndeshjen e Londrës për të shqyrtuar dhe e bëra dje në mëngjes: bazuar në pozicionet e Londrës ne vlerësuam nëse në të vërtetë kishte diçka për të ndryshuar. A ka diçka për të ndryshuar? Ehhh … (qesh)”

Si po rritet Dest? A mund të jetë rruga juaj e rritjes e ngjashme me atë të Dalot? “Nuk e di nëse është e krahasueshme, por mendoj se është një rrugë e nevojshme. Vjen nga një lojë ndryshe nga e jona, duhet pak kohë për t’u përshtatur, por besoj vërtet në cilësitë e saj. Së shpejti do të vijë edhe koha e saj.”

Si e prisni ndeshjen, keni menduar ku gabuat? “Sigurisht qe po, ndeshjet ndryshojne, ne saje edhe te vlerave te kundershtarit apo si e mendon strategjine. Kam nje ide timen ndryshe dhe do ta shihni ne San Siro…”.