GDS | Takim mes Milanit dhe Interit mbi San Siro!

Dje ka pasur një takim mes Interit dhe Milanit, me temë qendrore San Siro-n e ri. Siç raportohet nga La Gazzetta dello Sport, presidenti i AC Milan, Paolo Scaroni, CEO Nerazzurri Alessandro Antonello dhe konsulenti i klubit Giuseppe Bonomi.

Takimi i organizuar në funksion të debatit publik për stadiumin. Debati mund të shtyhet përtej 25 shtatorit, për shkak të zgjedhjeve kombëtare. Projekti i stadiumit të ri prek nga afër dy klubet që kanë dorëzuar tashmë projektin i cili është miratuar pasi kanë bërë ndryshimet e duhura.

Kalimi i debatit publik është një pasazh shumë i rëndësishëm që mund të vendosë edhe fatin e ndërtimit dhe modernizimit të zonës ngjitur. Në fakt, përveç një ristrukturimi të stadiumit, është planifikuar ndërtimi i zyrave, dyqaneve, muzeve që lidhen me dy klubet por edhe ndërtimi i një qendre të madhe energjetike.

Do të shohim si do të dalë, edhe pse duket e vështirë që projekti të refuzohet në fazën e debatit publik. “Ne nuk paragjykojmë një projekt rigjenerimi të stadiumit të vjetër, por nuk lejojmë që përmes një projekti rinovimi të një stadiumi të ketë interesa krejtësisht të ndryshme të spekulimeve të ndërtimit”.

Kështu deklaroi presidenti i Lëvizjes me 5 yje, Giuseppe Conte, në margjinat e një takimi me qytetarët e lagjes Baggio, në Milano, duke komentuar të ardhmen e stadiumit Meazza në San Siro. “Ne – shtoi ai – jemi të bindur se këtu në Itali nuk ka më hapësirë ​​për të vazhduar me logjikën e konsumit të tokës: jemi mbështetës të mëdhenj dhe të bindur të punimeve të rigjenerimit urban.