Gjykata merr vendimin, pasuria e Maradonës shkon në duart e 5 personave

Pesë fëmijët e njohur nga Diego Armando Maradona janë trashëgimtarët e vetëm të pasurive të ish-kampionit të botës, i cili vdiq më 25 nëntorin e vitit të kaluar. Ky është vendimi i një gjykatë argjentinase.

Trashëgimtarët, sipas gjykatësit civil të La Plata, Luciana Tedesco del Rivero, janë Diego Junior, i lindur në Itali nga një marrëdhënie me Cristina Sinagra, Dalma dhe Giannina, të lindur nga martesa me Claudia Villafañe, Jana, vajza e Valeria Sabalain dhe Diego Fernando, djali 8-vjeçar i lindur nga marrëdhënia me Veronica Ojeda. Pajisja e gjykatës u postua në Instagram nga Ojeda.

Sidoqoftë, sipas raporteve nga gazeta argjentinase “Dimensione Financiero”, deklarata e trashëgimtarëve mund të zgjerohet në rast se dikush vërteton përmes gjykatës që është djali i Maradonës.

Me vendimin e sotëm, një fazë e parë e çështjes mbyllet dhe mund të fillojë shpërndarja e pasurive të Maradonës, të cilat janë shkaku i mosmarrëveshjes midis fëmijëve të tij, por edhe me avokatin Matías Morla i cili ishte administrator dhe avokat i ish yllit të Napolit.