Italia nxjerr monedhën 2€ me fytyrën e Raffaella Carrà, për të nderuar ikonën e tyre

Një monedhë me fytyrën e Raffaella Carrà, në homazh të asaj që ajo vetë përfaqësonte në imagjinatën kolektive.

Monedha do të dalë në Itali në vitin 2023, rreth një vit pasi showgirl-i italian me famë botërore, ndërroi jetë. Një ikonë e vërtetë.

Këtë e ka zbuluar Fabio Canino, i ftuar dje në Festivalin televiziv, në Dogliani, në provincën e Cuneos, i cili shpjegoi se nuk është thjesht një koleksion, por një pjesë përkujtimore.

Ky lloj i fundit lëshohet nga Bashkimi Evropian “për të përkujtuar përvjetorët e ngjarjeve historike ose për të theksuar ngjarjet aktuale me rëndësi të veçantë”.

Ndaj një nderim i ri për kombëtaren Raffa, që do të vijë pas emërtimit të një sheshi në Madrid, atij të bregdetit Bellaria dhe atij të qendrës së prodhimit Rai në Via Teulada.

Duke folur në televizion, në vitin 2023 vjen edhe një event i madh show në Rai1 me drejtimin artistik të Sergio Japino, i cili duhet të transmetohet më 18 qershor.