Ja Pse ju Ndodh që të Zgjoheni në të Njëjtën Orë Gjatë Natës

Nëse zgjoheni vazhdimisht përafërsisht në të njëjtën orë çdo natë, kinezët ju sugjerojnë të studioni orën e trupit. Ata thonë se çdo orë gjumë para mesnate vlen 2 orë gjum pas mesnate.

Ora e trupit kinez shpjegon pse zgjoheni natën dhe si ta rregulloni atë. Nëse zgjoheni nga ora 21:00 deri 23:00 është e lidhur me sistemin tuaj endokrin dhe limfatik. Këto sisteme janë më aktive gjatë kësaj kohe. Nëse ata janë jashtë ekuilibrit, mund të ndiheni të lodhur dhe të keni gjumë të keq gjatë kësaj hapësire.

Nga ora 23:00 deri në 1 të mëngjesit. Kjo hapësirë është përgjegjëse për fshikëzën e tëmthit. Funksionimi i gabuar i këtij organi çon në ndjenja të çekuilibruara të pasigurisë, gjykim të dobët, vështirësi në marrjen e vendimeve, drojë, ndrojtje dhe kolesterol të lartë. Ekspertët sugjerojnë që të shmangni konsumimin e pijeve jo të shëndetshme dhe yndyrave.

Nga ora 1 e mëngjesit deri në 3 të mëngjesit. Gjatë kësaj periudhe kohore, mëlçia është më aktive. Përpiqet të detoksifikojë trupin tuaj dhe të përpunojë emocionet e ditës. Nëse vazhdoni të zgjoheni në këtë kohë, mund të keni shumë zakone të këqija, duke përfshirë konsumimin e pijeve jo të shëndetshme dhe ushqimit të pashëndetshëm, veçanërisht nëse e bëni këtë gjatë natës.

Nga ora 3 e mëngjesit deri në 5 të mëngjesit. Mushkëritë janë aktive gjatë këtyre orëve. Nëse keni probleme me këtë organ, mund të përjetoni trishtim, frymëmarrje të cekët, djersitje dhe dhimbje gjoksi. Provoni të bëni ushtrime të frymëmarrjes para gjumit.

Nga ora 5 e mëngjesit deri në 7 të mëngjesit. Zorra e trashë në këtë orar punon në mënyrë aktive. Nëse ka një çrregullim, mund të zgjoheni. Kinezët sugjerojnë që të përfshini më shumë fibra ose ujë në dietën tuaj.