Ja sa shpesh duhet t’i bëni “Restart” telefonit tuaj!

Ne thjesht nuk qëndrojmë dot pa telefonin tonë! Madje, duke qëndruar shpesh në smartfonin tonë, ndonjëherë harrojmë që ta fikim e më pas ta rindezim.

Ekspertët thonë se njohja e këshillave të thjeshta për kujdesin, si p.sh. sa shpesh duhet ta fikni celularin, mund të ndikojë në mënyrën se sa mirë do të vazhdojë të funksionojë telefoni juaj sado i vjetër që të jetë.

Por sa shpesh duhet t’i bëjmë “restart” celularit?

Ndryshe nga sa shpesh duhet të fikni kompjuterin tuaj, telefoni juaj ka një rregull më të vështirë dhe të shpejtë sipas të cilit duhet të jetoni: një herë në javë, fikeni, lëreni të pushojë të paktën një minutë dhe më pas mund ta ndizni përsëri.

Ka shumë arsye pse supozohet të rindizni telefonin tuaj të paktën një herë në javë dhe kjo është për një arsye të mirë: ruajtja e memories, funksionimi më i mirë i celularit tuaj dhe zgjatja e jetëgjatësisë së baterisë.

Rindezja e telefonit pastron aplikacionet e hapura dhe rrjedhjet e memories, dhe shpëton telefonin nga çdo gjë që shkarkon baterinë.

Rindezja e telefonit tuaj do të eliminojë shumicën e problemeve.

Për të ndihmuar në ruajtjen e kujtesës dhe parandalimin e problematikave, merrni parasysh rindezjen e telefonit të paktën një herë në javë. Ne ju premtojmë se nuk do të humbisni shumë në dy minutat që mund të duhen për të rindezur celularin.