Kali kaçurrel është krijesa më e bukur në planet. Foto të rralla

Kur mendoni për kuajt, ju mendoni për flokë të shkurtër në trupin e tyre dhe krifën e gjatë që kanë – apo jo?

Kali kaçurrel është krijesa më e bukur në planet. Foto të rralla

Kali kaçurrel është krijesa më e bukur në planet. Foto të rralla

Sepse nuk keni parë racën e kalit të quajtur Kaçurrel. Siç nënkupton edhe emri, këta kuaj kanë flokë kaçurrelë.

Kali kaçurrel është krijesa më e bukur në planet. Foto të rralla

Flokëve u mungon gjithashtu një proteinë e caktuar, kështu që kuajt janë hίpoalergjίkë! Siç mund ta imagjinoni, kjo lloj veshje, do t’i mbrojë ata në klimat më të ftohta.

Origjina e saktë e racës është folur shumë. Ajo që ne dimë është se raca ka ekzistuar prej shumë kohësh. Disa nga të dhënat më të hershme të kuajve me kaçurela, datojnë në vitin 161 pas Krishtit, ku kuajt u shfaqën në veprat e artit kinez.

Charles Darwin raportoi se e pa këtë racë në Amerikën e Jugut në fund të shekullit të 19-të.

Indianët Sioux e konsideronin kalin me flokë kaçurrelë të shenjtë dhe vetëm shefi ose mjekët do t’i hipnin.