Kjo japoneze bën punën më të lehtë në botë! Jeni zenë me dikë dhe nuk keni qejf të flisni?

Një japoneze ka arritur të paguhet për të mos bërë absolutisht asgjë dhe kjo është puna e saj. Morimoto po bën atë që disa do ta shihnin si një punë të ëndrrave.

38-vjeçarja nga Tokio paguhet 71 dollarë për rezervim për të shoqëruar klientët dhe thjesht ekziston si shoqëruese. “Detyra ime është të jem aty ku klientët e mi duan të jem dhe të mos bëj asgjë specifike.”, tha ajo.

Gruaja plotëson dëshirën që kemi shpesh me njerëz shumë specifikë në jetën tonë, që të mos flasim me njëri-tjetrin dhe të mos ndihemi rehat për këtë.

Kjo është ajo që bën Miramoto, e cila merr përsipër të shoqërojë njerëzit pa folur domosdoshmërisht ose pa pasur nevojë të përfshihet në bisedë për të shmangur heshtjen e sikletshme. Miramoto është marrë me qira për të qenë njeriu juaj.

“Në thelb, unë jam me qira. Detyra ime është të jem aty ku klientët e mi dëshirojnë që unë të jem dhe të mos bëj asgjë specifike,” i tha Morimoto Reuters, duke shtuar se ajo kishte mbajtur rreth 4,000 takime gjatë katër viteve të fundit.

Japonezja ka pamjen e një personi mesatar. Por ai tani krenohet me gati 250,000 ndjekës në Tëitter, ku gjen shumicën e klientëve të saj. Rreth një e katërta e tyre janë madje klientë të rregullt, përfshirë një që e ka punësuar 270 herë.