Kryeministri Rama niset sot drejt Brukselit, me kë pritet të takohet, zbardhet axhenda e plotë

Kryeministri Rama niset ditën e sotme drejt Brukselit ku në mbrëmje do të zhvillojë edhe një takim me Përfaqësuesin e  Lartë të Bashkimit Evropian për Politikën e Jashtme, Josep Borrell, ku përpos temës së strehimit të emigrantëve pritet të diskutohet edhe për integrimin e vendit në BE.

Zbardhet axhenda e plotë, ku mësohet se ditën e nesërme Rama pritet të marrë pjesë në konferencën e VI për mbështetjen e së ardhmes të Sirisë dhe Rajonit, nesër më 10 maj 2022.

Axhenda e plotë

Ora 08.15 mbërrija e delegacionit(transmetim i drejtpërdrejtë)

09.00about:blank

Fillimi i Konferencës VI të Brukselit për Mbështetjen e së ardhmes së Sirisë dhe rajonit – Takimi ministror

Seanca  e mëngjesit (e hapur)about:blank

– Fjala e hapjes nga Kryesuesi i Konferencës: Z. Josep Borrell Fontelles, Përfaqësues i Lartë i Bashkimit Evropian për Politikën e Jashtme dhe Zëvendës President i Komisionit Evropian

– Diskutimi nga vendet që strehojnë numrin më të madh të refugjatëve sirianë në rajon

– Ndërhyrje nga përfaqësues të Shoqërisë Civileabout:blank

11.15

Foto familjare në transmetim të drejtpërdrejtë

11.30

Konferenca për shtyp në transmetim të drejtpërdrejtë

13.30 Seanca  e pasdites pjesa I (sesioni I hapur)

– Fjala e hapjes nga Kryesuesi: Z. Oliver Várhelyi, Komisioner Evropian për Fqinjësinë dhe Zgjerimin

– Deklaratat dhe shpalljet e zotimeve nga delegacionet pjesëmarrëse

+/- 15.30

Seanca plenare e pasdites pjesa II (sesioni publik)

– Deklaratat dhe shpalljet e zotimeve nga delegacionet pjesëmarrëse

17.30 Komentet përmbyllëse në transmetim të drejtpërdrejtë.