LAJMI I FUNDIT | Blue Skye heq dorë nga apeli në gjykatë: shitje përfundimtare e Milanit

Blue Skye, ish-aksioneri minoritar në drejtimin e Milanit, përmes avokatëve të tij në seancën e sotme në Gjykatën Civile të Milanos, hoqi dorë nga apelimi urgjent paraprak që kishte paraqitur për të bllokuar shitjen e klubit kuqezi nga Elliott te RedBird nga Gerry Cardinale. Kështu raporton ANSA.

Kompania luksemburgase vuri në dukje, siç doli nga seanca, se shitja kishte përfunduar tashmë në fund të gushtit dhe për këtë arsye një apelim i këtij lloji nuk është i mundur. Një procedim kundër Elliott është ende në pritje në Milano, i iniciuar gjithashtu nga Blue Skye, në lidhje me një kapitull të çështjes, në veçanti një peng.

Në seancën e cila zgjati më pak se njëzet minuta, përpara gjyqtarit Angelo Mambriani, kryetar i seksionit të specializuar në çështjet e biznesit të Gjykatës së Milanos, avokatët e Blue Skye dhe kompanisë mëmë të saj Luxembourg Investment Company, avokatët Maurizio Traverso, Emanuele Breggia. dhe Federico Cerboni, hoqën dorë nga ankimi me të cilin kërkonin ndër të tjera që gjyqtari të merrte një masë urgjente për të penguar “ekzekutimin” e marrëveshjeve për shitjen e Milanit nga Elliott tek fondi Cardinal.

Një heqje dorë erdhi sot sepse avokatët e Blue Skye, duke u përballur me ata të grupit Elliott, të përfaqësuar nga grupi i avokatëve të udhëhequr nga Giuseppe Lombardi, pranuan se mbyllja u finalizua më 31 gusht të kaluar. Apeli u raportua se ishte paraqitur përpara se përfaqësuesit e Blue Skye të dinin se operacioni kishte përfunduar.

Dhe një iniciativë parandaluese e këtij lloji nuk mund të kryhet nëse shitja tashmë ka përfunduar. Kjo procedurë me heqjen dorë nga ankimi është shuar. Në apel, kompanitë luksemburgase u ankuan, ndër të tjera, se nuk kishin “mund të merrnin asnjë informacion për këtë shitje, për të cilën ishin drejtpërdrejt të interesuar” dhe folën për një operacion “të errët”.

Blue Skye, megjithatë, ka rezervuar të drejtën për të proceduar me veprime të tjera ligjore, aq sa një padi në themel është tashmë në pritje në Gjykatën Milaneze, e ngritur më 9 shtator, duke kërkuar “vlerësimin e pavlefshmërisë së heqjes dorë”. të “pengut ekzistues në favor të Project Redblack”, një kompani automjetesh e krijuar në 2017 për operacionin e investimit në Milano dhe në të cilën Blue Skye hyri në atë kohë.

Ndërkohë, në Luksemburg ka nisur një tjetër procedurë (duket se do të luhet ‘loja e vërtetë’) për kërkesën, edhe nga Blue Skye, për anulimin e marrëveshjes që çoi në shitjen e Milanit. Dhe një proces gjyqësor është gjithashtu në pritje në Nju Jork dhe me dokumentacionin e kërkuar nga Blue Skye në Elliott. Prandaj, ‘përplasja’ vazhdon.