Masat në kufij, vendet ku shqiptarët mund të udhëtojnë pa “green pass” dhe test covid

Shqiptarët mund të udhëtojnë tashmë në thuajse të gjitha vendet e Bashkimit Europian pa pasur nevojën e një certifikate vaksinimi, shërimi apo testi negativ. E fundit që iu bashkua listës “Covid-free” është Gjermania, shtet në të cilin prej kësaj të shtune mund të udhëtohet lirisht.

Franca, Portugalia dhe Austria janë tre shtetet e vetme në kontinent që kërkojnë një certifikatë vaksinimi, shërimi apo test negativ për të hyrë në kufi.

Qytetarët shqiptarë mund të hyjnë lirisht edhe në vendet e rajonit si Serbia, Maqedonia e Veriut, Kosova, Bosnje-Hercegovina dhe Mali i Zi.

Një vendim i marrë të hënën nga Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve mund të përkthehet së afërmi në lëvizje pa masa kufizuese edhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Lëvizja pa detyrimin e të qenit i vaksinuar mundësohet edhe në skajet më të largëta si Arabia Saudite apo në një pjesë e madhe e vendeve të Amerikës Latine.

Sezoni turistik veror dhe ulja e infektimeve kanë qenë dy arsyet kryesore se pse shumë shtete kanë marrë vendimin e heqjes së masave anti-Covid në kufij.
Masat në kufij, vendet ku shqiptarët mund të udhëtojnë pa “green pass” dhe test covid

o.j/dita