Meret vendimi mbi Ivan Gazidis te Milani!

Takimi i Bordit të Drejtorëve të Milanit u mbajt më 14 shtator 2022, i cili çoi në emërimin e drejtorëve të rinj të klubit kuqezi pas shitjes së shumicës së kompanisë te RedBird i Gerry Cardinale.

Me këtë rast, presidenti u konfirmua Paolo Scaroni, i cili aktualisht po përballet me debatin publik për projektin për stadiumin e ri, ndërsa Ivan Gazidis si CEO. Giorgio Furlani – menaxher portofoli i fondit Elliott – është gjithashtu në bord, si dhe Stefano Cocirio dhe Gordon Singer, djali i themeluesit të Elliott, Paul Singer.

Katër janë anëtarët e rinj që janë nominuar në kuotën e RedBird. Para së gjithash, Gerry Cardinale, CEO i kompanisë që mori përsipër klubin kuqezi. Të pranishëm ishin edhe nënpresidenti i RedBird Isaac Halyard dhe krahu i djathtë i kardinalit Alec Scheiner, emri i të cilit figuronte në gazetat në lidhje me automjetet për blerjen e Milanit. Së fundi, i pranishëm edhe Niraj Shah, një ekzekutiv i cili në RedBird fokusohet në investime në Sport dhe Media.

Në një fjalim të fundit gjatë ngjarjes “Liderët në Sport” në Londër, vetë Cardinale iu rikthye përhershmërisë së anëtarëve të fondit Elliott në Bordin e Drejtorëve, lidhur me objektivat e RedBird për të çuar Milanin dhe Serinë A në hapat e mëpasshëm:

“Për të kuptuar Këto mundësi është e nevojshme për të menaxhuar mirë klubin: kjo është arsyeja pse ne i kërkuam Elliott të mbetet në bordin e drejtorëve, me synimin për vazhdimësi. Ne duam të vazhdojmë të punojmë me ekipin aktual drejtues dhe me lojtarët që tashmë janë pjesë e skuadrës së Milanit”, tha ai.

Duke folur për Ivan Gazidis, sipas asaj që del nga dokumentet zyrtare që Calcio e Finanza ka mundur të shikojë, menaxheri afrikano-jugor është konfirmuar si CEO i klubit kuqezi deri më 5 dhjetor 2022. Nuk është ende e qartë se kush do ta mbajë këtë post. më pas. Javët e fundit kanë qarkulluar thashetheme – të cilat për momentin nuk janë konfirmuar – për emërimin e Giorgio Furlani si CEO i ri.

Duke u rikthyer te Gazidis, 5 dhjetori do të jetë përvjetori i katërt i menaxhimit të tij. Drejtuesi u emërua më 5 dhjetor 2018 dhe këto ishin fjalët e tij të para: “Për mua është një nder i madh që jam zgjedhur të drejtoj Milanin dhe të filloj këtë aventurë të re. Do të jap gjithçka në punën time për të arritur qëllimet tona dhe për të kënaqur miliona tifozë të Milanit në mbarë botën.

Nuk do të jetë e lehtë, na duhet punë ekipore brenda dhe jashtë fushës: duhet të punojmë shumë dhe së bashku. Por së bashku do ta rikthejmë Milanin në krye. Shumë i lumtur për fillimin e kësaj sfide të re, Forza Milan”.