Milan, 30 milionë euro në arka: lëvizja e Cardinale është vendimtare

Projekti RedBird Capital Partners ka filluar të bëhet i gjallë. Pronësia e re e Milanit dëshiron të bëjë që klubi kuqezi të bëjë një hap në cilësi brenda pak vitesh. Fondi amerikan ka marrë një kompani të shëndetshme pas menaxhimit të shkëlqyer të Elliott Management, pothuajse ringjallur.

Tani është koha për të parë yjet falë planeve të reja investuese. Goditja e parë nga Gerry Cardinale dhe bashkëpunëtorët mund të vijë së shpejti. Negociatat janë gati për një marrëveshje me vlerë 30 milionë euro në vit, e cila do të pasuronte plotësisht arkat kuqezi.

Siç konfirmohet sot nga Corriere dello Sport, Cardinale po punon personalisht për të rinovuar kontratën e sponsorizimit me Emirates në shifra të larta. Ky është sponsori kryesor i Milanit që nga viti 2010-2011.

Dialogjet me kompaninë e njohur ajrore arabe janë gati të fillojnë. Deri më sot, Milani merr rreth 14 milionë euro në vit nga ky partneritet, por RedBird dëshiron të paktën dyfishin, duke filluar ta konsiderojë markën kuqezi si një ‘top’ në botën e sportit botëror.

Cardinale do të shtyjë për t’iu afruar 30 milionë eurove të lartpërmendur. Fitime qe që do t’i garantonin Milanit me shume mundesi buxhetore ne merkato qe duke iu shtuar edhe fitimeve te Puma-s do te sillnin vetem sponsorizim nga dy Emirates dhe Puma te afert me gati 50-55 mln euro.

Përveç kësaj, prona po fokusohet shumë në tregun e SHBA. Partneritete të tjera të spikatura janë në rrugë e sipër, pas atyre të nënshkruara me Off-White për veshje dhe me New York Yankees për ndarjen e hapësirave komerciale.