Milan-Cardinale, ide të qarta dhe angazhim të qëndrueshëm nga RedBird: njoftimi zyrtar

Gerry Cardinale flet përsëri. Ai e bën këtë nga Nju Jorku, duke folur në “Invest in Sports”, një konferencë e organizuar nga Sportico. Numri një i Red Bird, pronari i ri i Milanit, mund të flasë vetëm për klubin që ka blerë:

“Investimi në Milano është një hibrid i përvojave që kam jetuar me Liverpool dhe Toulouse – shkruan gazzetta.it -. Klubet tani janë kompani argëtuese. Ajo që mësova me Yankees dhe Red Sox është se nuk mund të fitosh gjithmonë.

Kjo është edhe bukuria e sportit. Milani ka fituar një Scudetto dhe pritshmëritë janë që ta bëjnë përsëri, por në Champions League tani shohim se ka një ndryshim të madh me Premier League”.

Angazhimi i gjatë – “Elliott në Milano bëri një punë të shkëlqyer dhe unë zgjodha vazhdimësinë – vazhdon Cardinale -. Kohëzgjatja e angazhimit tim? Nuk jam i shqetësuar për strategjinë e daljes. Nuk investoj për të menduar se kur do të jem jashtë.

Nuk mund të blesh një klub dhe të ulesh pa lëvizur. Sfida është ta shkundësh pak. Nuk mund të shkosh me pistoleta ne duar, duhet të kuptojmë se si ta bëjmë këtë, por sigurisht që mund të japim një kontribut të mirë”.

Dallimi në të drejtat televizive në Serinë A dhe ligat e tjera kryesore: “Ka pabarazi në këtë kuptim. Vlera e të drejtave televizive në Premier League është tre herë më e lartë se në Itali dhe në La Liga raporti është dy me një”.