MN | Roc Nation, NY Yankees, YES Network dhe MSA: pse Milan i RedBird do të hyjë në një epokë të re! Cardinale në derbi

Mbyllja për transferimin te 99.97% të aksioneve të Milanit nga Elliott Management te RedBird Capital duhet të bëhet në ditët në vijim. Madje Financial Times njoftoi nesër transferimin e pronësisë së kuqezinjve, i cili megjithatë pritej të ndodhte në shtator. Cardinale pritet te jete ne tribunen e San Siro-s per derbin ndaj Interit!

Por çfarë do të thotë për Milanin të shohë gjigantë të tillë si New York Yankees dhe fond Main Street Advisors të hyjnë në financuesit e tij indirekt, i cili përfshin investitorë si LeBron James, producentin Jimmy Iovine dhe reperin Drake?

Para së gjithash që marka kuqezi, jashtë vendit është rikthyer për të pasur një tërheqje të bujshme, e gjitha kjo falë rezultateve të marra nga Elliott në anën e korporatës dhe rikthimit në nivele të larta të ekipit, nën drejtimin teknik të Stefano Pioli dhe zgjedhjeve te lojtarëve të bërë nga Paolo Maldini dhe Ricky Massara.

Goditja e bërë nga Gerry Cardinale në përfshirjen e këtyre gjigantëve, të cilët janë makina të vërteta parash, do të sigurojë që Milani të zgjerojë emrin dhe markën e tij në tokën amerikane, që ne e dimë se është një nga tregjet më të begatë në fushën sportive dhe ku çdo situatë mund të bëhet një ngjarje.

Kjo është arsyeja pse hyrja e Milanit në Rrjetin YES për transmetimin e ndeshjeve dhe përmbajtjeve të tjera mediatike të klubit do të jetë gjithashtu një hap i mëtejshëm drejt një rritjeje globale të kompanisë drejt horizonteve të reja ekonomike dhe financiare, të cilat më pas mund të derdhen në forcimin e ekipi.

Sepse sa më shumë para të fitoni, aq më pak digjni në nivelin e buxhetit dhe aq më shumë fuqi shpenzuese mund të keni në merkato. Për më tepër, partneriteti tashmë ekzistues me Roc Nation mund ta bëjë projektin e gjerë të Cardinale edhe më të përhapur në lidhje me markën Rossoneri. Do të ketë një përfshirje edhe më të madhe nga tifozët nga e gjithë bota (pa harruar kurrë se biznesi kryesor është në Itali) për ta sjellë Milanin në krye si në nivel korporate ashtu edhe në atë sportiv.

Kjo është arsyeja pse më pas do të jetë interesante të shohim zhvillimet që do të ndodhin për çështjen e stadiumit dhe kush e di se me investitorë të tjerë dhe të rëndësishëm mund të mos mendojmë as të veprojmë në mënyrë të pavarur. Por ndjenja e fortë është se Milani është gati të hyjë në një epokë të re në historinë e tyre.