Në Ditën e Fitores në Moskë, konfirmohet vdekja e kolonelit të 40-të të Putinit në Ukrainë

Vladimir Putin ka humbur kolonelin e tij të 40-të në Ukrainë, u konfirmua sot teksa ai shënoi Ditën e Fitores në Moskë. Nënkoloneli Alexander Blinov, 42 vjeç, u vra në mars, por lajmi për vdekjen e tij u mohua ashpër nga zyrtarët rusë.

Vdekja e tij është konfirmuar nga një foto në varrin e tij në Volgograd, Rusia jugperëndimore. Vrasja e Blinov është një moment historik i ri në pushtimin e lëkundur të Rusisë, me nëntë nga gjeneralët e Putinit të njohur gjithashtu se kanë vdekur që nga fillimi i luftës në Ukrainë më 24 shkurt.

KoloneliBlinov ishte i martuar dhe baba i tre fëmijëve. Një mik i familjes tha: ‘Për ne është thjesht një tronditje.’ Ai shërbeu në një repart pushkësh të motorizuar.
Dje u shfaqën lajmet për kolonelin e 39-të të vrarë të Putinit, Fezul Bichikaev, 36 vjeç.

Nënkoloneli ishte një ushtar elitar që thuhet se u vra në një mision sekret të inteligjencës.
Babai i tre fëmijëve u portretizua si një hero që u vra pranë Kharkiv ‘me një automatik në duar që mbulonte vartësit e tij’, sipas raporteve në Rusi.

“Falë vetëmohimit dhe heroizmit të oficerit, ishte e mundur të shpëtoheshin jetët e ushtarakëve, të shkatërrohej grupi sabotues i armikut dhe të përfundonte misionin luftarak,” tha eksperti ushtarak Oleg Marzoev në një uebsajt lokal lajmesh në Vladikavkaz.

Numri aktual i oficerëve të rangut të lartë rusë të vdekur është më i lartë pasi ministria e mbrojtjes ka pranuar disa vdekje.
SHBA tha se e ka ndihmuar Ukrainën me inteligjencën e përdorur për të shënjestruar kryesuesit e Putinit.

Bichikaev ishte një nga kolonelët më të rinj të Rusisë, i dyti në komandën e regjimentit të tij dhe vdekja e tij ishte “një humbje e rëndë dhe e pariparueshme”, thuhet në raport.

Vdekja e Bichikaev erdhi një ditë pas zbulimit të vdekjes së nënkolonelit Fyodor Solovyov, 44 vjeç, në Donbas.
Solovyov ishte komandant i regjimentit të artilerisë vetëlëvizëse të obusit të divizionit 127 të pushkëve të motorizuar në ushtrinë e Putinit.