Nuk do u besoni dot syve: i porsalinduri duket si 6 muajsh. Peshë rekord në lindje

Libri i Rekordeve Guinness dëshmon se fëmija më i madh në botë në lindje peshonte 10.2 kilogramë dhe lindi në Aversa, nga zonja Carmelina Fedele.

Nuk do u besoni dot syve: i porsalinduri duket si 6 muajsh. Peshë rekord në lindje
I porsalinduri me peshë 10.2 kg

Me peshë 10.2 kilogramë, ky foshnjë ishte aq i madh sa të gjithë në sallën e lindjes u habitën plotësisht. Foshnja dukej sikur të ishte tashmë 6 muajshe në lindje.

Një nënë e re ruse i është afruar këtij rekord mahnitës, duke sjellë në jetë një vajzë prej 6.3 kilogramësh, por rekordi mbetet ai i Carmelinës.

Vitet e fundit, kanë lindur disa fëmijë me peshë mbi mesataren, por rekordi i Carmelinës ka qëndruar për mbi 50 vjet.

Megjithatë, duhet thënë se para lindjes, vlerësimi i peshës trupore të fëmijës, i kryer kryesisht me anë të ultratingullit (ekografisë), është mjaft i pasaktë.

Trajtimi i një shtatzënie të tillë mund të jetë një çështje mjaft e vështίrë. Në fund të fundit, jo vetëm që dimensionet fizike zgjerohen, por edhe qendra e gravitetit duhet të zhvendoset për të marrë parasysh peshën shtesë.