Nuk kanë asnjë lekë në bankë, çifti i mësuesve nuk merr rrogën! Nuk kanë bukë të hanë

Situata e mësuesisë në Kosovë nuk është aspak e mirë. Ata janë në grevë dhe nuk pranojnë të punojnë nëse nuk rriten rrogat e tyre për të përballuar ushqimet.

Prej fillimi të muajit kontrollon llogarinë e tij bankare nëse kanë kaluar rrogat e tyre në bankë.  Por për arsimtarin e gjuhës shqipe, Shpejtim Hysenin i cili punon në shkollën fillore ”Ismail Qemali” në Prishtinë, tash e 4 ditë është e njëjta gjendje.

Paga nuk i është ekzekutuar as bashkëshortes të tij, Durije Zeneli-Hysenit e cila është mësuese në shkollën fillore “Mihal Grameno” në Fushë Kosovë.

Kredia është vetëm një nga sfidat me të cilat do të përballet ky çift gjatë muajit tetor, nëse nuk iu dalin pagat. E kur bëjnë listën e shpenzimeve për tetor, këtë muaj iu duhet të reduktojnë disa prej tyre.

Krahas zhvillimeve të fundit, mësimdhënësja vazhdon të jetë optimiste. Veprimet e Qeverisë janë të papranueshme për kryefamiljarin, Shpejtim Hysenin.

Madje Hyseni shprehet i gatshëm për të marrë një veprim më ekstrem. Por pavarësisht të gjitha vështirësive për dy mësimdhënësit ka rëndësi vetëm një gjë.