Oligarkët rusë po vdesin njëri pas tjetrit, tre u gjetën të vdekur me gra dhe fëmijë

Oligarkët rusë po vdesin njëri pas tjetrit, tre u gjetën të vdekur me gra dhe fëmijë

Së bashku me një seri zjarresh dhe shpërthimesh misterioze në Rusi, një seri tjetër ngjarjesh fatkeqe zyrtarisht të palidhura po zgjatet – ajo e vdekjeve misterioze të oligarkëve rusë.

Mediat perëndimore po shkruajnë gjithnjë e më shumë për këtë çështje gjithnjë e më të dyshimtë. Kështu CNN shkroi javën e kaluar për pesë biznesmenë të shquar rusë që dyshohet se kanë kryer vetëvrasje që nga janari, pasi Rusia ka grumbulluar forcat ushtarake përgjatë kufirit me Ukrainën. Katër nga pesë ishin të lidhur ose me gjigantin shtetëror të gazit Gazprom ose me filialet ose nënkontraktorët e tij.

Gjithashtu, nga të pesë, rreth tre thuhet se kishin vrarë familjet e tyre pak para se të vdisnin edhe vetë, duke e bërë të gjithë situatën shumë më të tmerrshme. Dy, siç është shkruar tashmë, janë gjetur të vdekur së bashku me familjet e tyre në një diferencë prej dy ditësh.

Ndërkohë, tabloidi britanik Daily Mail ka renditur gjashtë vdekje në tre muajt e fundit. Tabloidi amerikan New York Post, i cili gjithashtu shkroi për këto, citon burime sipas të cilave Putini ka dorë mbi këto vdekje, por se për këtë do të dihet më vonë.