Para një jave humbën djalin 30-vjeç në aksi.den t, familja nga Bulqiza humb dhe personin tjetër të shtrenjtë

Një tjetër ngjarje fatale ka ndodhur përsëri në familjen Xheka në Bulqizë, ku vetëm disa ditë më parë humbi jetën në mënyrë aks identale djali i kësaj familjeje, Ildi Xheka.

Të afërmit kanë njoftuar përsëri nëpërmjet një postimi në ‘Facebook’, se pas Ildit edhe nëna e tij ka ndërruar jetë. Të dy u përfshinë në aksi.dent pak ditë më parë, fillimisht ndërroi jetë djali dhe pas disa ditësh nëna.

Ndërkohë të afërm të tyre kanë shprehur ngushëllimet e shumta në rrjetet sociale. Ngjarje të tilla mos i ndodhshin askujt.

Para një jave humbën djalin 30-vjeç në aksi.den t, familja nga Bulqiza humb dhe personin tjetër të shtrenjtë

Ngjarjet fatale në rrugët e Shqipërisë kanë qenë të shumta këtë vit, por sidomos gjatë verës, thuajse përditë këmi dëgjuar për ndodhi të tilla.

Pse ndodh kjo gjë? Shkaku kryesor është pakujdesia në timon e drejtuesve të mjeteve dhe tejkalimi i shpejtësisë, por ka dhe plot arsye të tjera.

Ka pasur shuëm raste kur shoferët e përfshirë në ngjarje të tilla kanë qenë përdorues ose e kanë tepruar me sasinë e alko olit që kanë konsumuar dhe në plot raste të tjera të lënduëve narkotike.