Parashikohen 4 mijë ultras nga Zagrebi, policia merr masara parandaluese! “Shmangni qendrën dhe hyni shpejt në stadium”

Për ditën e nesërme, me rastin e ndeshjes Milan-Dinamo Zagreb, në qytetin milanez pritet të mbërrijnë rreth 4000 persona, pjesë e organizatorëve mikpritës të quajtur “Blue Bad Boys”, raporton “Il Giorno”.

Prefekti Renato Saccone nxori një dispozitë që ndalonte administrimin dhe shitjen e alkoolit dhe pijeve alkoolike (përveç bareve dhe restoranteve me shërbim tavoline) si dhe shitjen e pijeve në enë qelqi dhe kanaçe në zonën e Corso Como (që përfshin edhe Corso Garibaldi , viale Pasubio dhe viale Monte Grappa), në zonën Darsena-Navigli (nga corso Colombo në Ripa di Porta Ticinese) dhe në qendër (përgjatë aksit San Babila -Duomo-Cordusio-Castello).

Sa i përket rrugëve përreth stadiumit (nga via Tesio në piazzale Zavattari, nga via Ippodromo në via Rospigliosi), të njëjtat masa do të jenë në fuqi nga mesdita deri në mesnatë nesër. Mbetet për t’u parë se ku do të mblidhen “Blue Bad Boys” (të cilët nuk janë mësuar të komunikojnë lëvizjet e tyre me policët kroatë) dhe nëse, siç duket e mundshme, ata do të kërkojnë të shkojnë në paradën e San Siros.

Objektivi kryesor është të parandalohen tifozët që të vijnë në kontakt, qoftë edhe rastësisht dhe në grupe të vogla. “Rekomandimi që dëshirojmë t’u drejtojmë tifozëve kuqezi që do të presin drejtpërdrejt ndeshjen është të shmangin zonat qendrore dhe më të ngarkuara të qytetit, si dhe të hyjnë sa më shpejt në stadium për të shmangur përplasjen me çdo lloj problem”.