Prifti u kërkon besimtarëve oferta më bujare se janë rritur çmimet: Zoti i do ata që japin me gëzim

Janë rritur çmimet dhe kështu prifti u kërkon besimtarëve “diçka më shumë këtë vit për të përballuar shpenzimet”.

Videoja që përmban kërkesën e pazakontë të Don Antonio Lucariello përfundoi në TikTok, duke ngritur një det polemikash.

Famullitari i Carinaro-s, në zonën e Caserta-s, gjatë meshës u kërkon besimtarëve oferta më bujare për festën patronale të Santa Eufemia, e cila do të mbahet më 16 shtatorin e ardhshëm.

“Ata që kalojnë nëpër rrugët tona, pranë godinave tona – tha famullitari – le t’i presim me buzëqeshje, me lutjet tona dhe sigurisht me dhuratën e bujarisë siç keni bërë gjithmonë.

Këtë vit edhe pak më shumë. Pse, kudo që shkuam këtë vit për kontratat, na thanë se gjithçka është rritur si çmim.

Pra, dhuroni diçka më shumë, nuk them sa, por që të mund t’i mbulojmë të gjitha shpenzimet. Tashmë e kuptoni, Zoti i do ata që japin me gëzim dhe me gjithë zemër.

Por jo me trishtim dhe me løt. Ne bëjmë ashtu siç bëjnë bashkëshortët, me lot gëzimi”, përfundoi Don Antonio.