Pse çifti priti 9 vjet për të hapur dhuratën e martesës nga tezja e madhe

Si ta bësh një martesë të zgjasë? Si qëndrojnë çiftet së bashku për më shumë se gjysmë shekulli ose më shumë? Si e bëjnë ata marrëdhënien e tyre të lumtur, të dashur dhe kaq të fortë? Me siguri, këto janë pyetje që çdo çift i porsamartuar nuk mund të mos i mendojë. Në fund të fundit, qëllimi është ‘bashkë deri në fund’. Pra, kur Brandon dhe Kathy, një çift i sapomartuar, morën një dhuratë martese me udhëzimet për t’u hapur vetëm kur përjetojnë mosmarrëveshjen e tyre të parë, është një etiketë që tërheq vëmendjen e tyre!

Sidomos pasi ajo erdhi nga tezja dhe xhaxhai i tyre i madh, Allison dhe Bill, martesa e të cilëve kishte zgjatur gati gjysmë shekulli dhe është ende në vazhdim. Çfarë ishte, ndoshta, sekreti që ata kanë nevojë për të rregulluar martesën e tyre sapo të arrijë pikën e mosmarrveshjeve? Çifti sigurisht mendoi kështu.

Natyrisht, gjatë 9 viteve në vazhdim të martesës së tyre, kishte pasur shumë mosmarrëveshje. Madje në lidhjen e tyre kishte disa pika ku të dy kishin menduar të hiqnin dorë dhe të shkonin në rrugët e tyre. Megjithatë, gjatë gjithë këtyre momenteve, ata kurrë nuk ishin ulur për ta hapur atë kuti dhe për të mësuar sekretin e saj. Në një farë mënyre, ishte krenaria e tyre që i bëri ata të refuzonin të shikonin përmbajtjen e kutisë.

Në fund të fundit, hapja e saj do të thoshte se ata nuk kishin arritur të pajtoheshin dhe se martesa e tyre nuk mund të shpëtohej më. Duke qenë edhe të vendosur dhe kokëfortë, kutia u tregua se ishte një katalizator për rivlerësimin e situatës së tyre. Megjithëse ishte ndoshta dhurata më domethënëse që kishin marrë ndonjëherë, hapja e saj ishte një simbol i dështίmit që dyshja refuzoi ta pranonte. Tre zhvendosje të shtëpisë dhe nëntë vjet më vonë, kutia mbeti e paketuar në dollap.

Vetëm kur të dy po flisnin për dhuratat e dasmës në një dasmë ku do të merrnin pjesë, e sollën sërish kutinë. Për të qenë i sinqertë, nuk kishte më nevojë që ata të hapnin kutinë. Ata nuk e kishin menduar për një kohë të gjatë tani – marrëdhënia e tyre e kishte kaluar fillimin e saj të vështirë dhe ishte e qëndrueshme dhe e dashur.

Pra, çfarë ishte në atë pako? Siç rezulton, jo shumë! Brenda kishte një vazo me lule kristali, dy gota vere, një shishe shampanjë dhe sapun banje, pak locion dhe dy shënime të shkruara me dorë drejtuar individualisht Ketit dhe Brandonit.

Brandon-it e këshilluan të merrte një shishe verë dhe disa lule, ndërsa Keti u këshillua të merrte diçka që të dy do të donin të hanin. Të dyve iu dhanë edhe ca para për të bërë siç u thanë Megjithëse artikujt materialë brenda paketës mund të gjenden lehtësisht kudo, ishte gjesti që pati ndikimin më të madh. Kjo i mësoi çiftit të ushtrojë durim, kështu që martesa e tyre ka përparuar!