Putin pranon humbjet e forcave ruse, ky është vendimi i tij

Edhe pse disa ishin të frikësuar se presidenti rus do të shpallte një mobilizim të plotë të ushtrisë në fjalimin e tij të Ditës së Fitores, kjo nuk ndodhi, shkruan skynews.

As madje nuk shpalli as fitoren e trupave

rusë, siç e kishin parashikuar disa. Megjithatë, presidenti tha se do të
ofronte mbështetje për fëmijët e ushtarëve të vrarë në Ukrainë – një pohim i
humbjeve të forcave ruse.

Putini tha se humbjet ndaj forcave ushtarake
të Rusisë janë “një tragjedi për të gjithë ne”, por “një humbje e
pazëvendësueshme për familjet e tyre”.

Ai u uroi shërim të shpejtë ushtarëve dhe
oficerëve të plagosur dhe tha se ka nënshkruar një urdhër ekzekutiv për të
ofruar “mbështetje për fëmijët e bashkëluftëtarëve të rënë”.

Putin mbajti një minutë heshtje për ushtarët e
rënë duke thënë se “operacioni ushtarak special” i Rusisë në Ukrainë, ishte një
masë e nevojshme.

Ai tha se ishte “vendimi i duhur” i një vendi
të pavarur, të fortë dhe sovran.