Shitja e Milanit, Blue Skye kundër Elliott: tre akuzat që ka ngritur! Mes tyre referimi te Investcorp

Shitja e klubit kuqezi te RedBird Capital Partners provokoi një reagim të papritur nga Blue Skye, një kompani që kishte mbështetur Elliott Management Corporation në operacionin në Milano (ata krijuan Projektin RedBlack në Luksemburg) dhe që në fakt ishte një aksioner në pakicë.

Salvatore Cerchione dhe Gianluca D’Avanzo kanë vendosur të sjellin para gjykatës fondin mbrojtës të drejtuar nga Paul Singer. Nesër do të ketë një seancë dëgjimore në Milano para gjyqtarit Angelo Mambriani. Sipas asaj që është zbuluar nga La Repubblica, janë tre akuza për Blue Skye.

1.Duke mos i informuar aksionarët. “Blue Skye u mbajt me vetëdije në errësirë ​​për procesin e vazhdueshëm të shitjes” derisa Gordon Singer pranoi me email në prill 2022 se “Elliott Group e kishte nxjerrë klubin në shitje dhe kishte nënshkruar një marrëveshje ekskluzive me një kompani te Bahrein për një çmim prej 1.1 miliardë euro”.

2.Pasi iu mohua aksesi në dokumentet në lidhje me shitjen e përfaqësuesit të Blue Skye në Bord: “Procesi i transferimit të aksioneve të AC Milan ishte fshehur qëllimisht pavarësisht kërkesave të përsëritura për informacion”. Për të marrë informacion, ishte e nevojshme t’i drejtoheshim gjykatës federale të shtetit të Nju Jorkut, e cila pranoi ankesën dhe vendosi se “RedBird dhe Elliott janë të detyruar të riprodhojnë të gjitha dokumentet që zotërojnë”.

Megjithatë, dy kompanitë nuk kanë dhënë atë që është kërkuar. Kjo shihet si një “rezistencë e fortë që konfirmon edhe më shumë hutimet serioze”.

3.Duke krijuar një “abuzim të hapur të krijuar” nga Elliott në përpjekje për të mashtruar UEFA-n, e cila nuk kërkon që askush të ketë kontroll ose ndikim mbi më shumë se një ekip që merr pjesë në garat e UEFA-s. Është afera Lille, e cila në dhjetor 2020 ndryshoi pronësinë duke kaluar te Elliott përmes Merlyn Partners ScSp. Ekziston një “rrezik real që të vendosen sanksione”.

Me shitjen, fondi amerikan “do të ruante kontrollin efektiv të Milanit duke mos zotëruar zyrtarisht dy skuadra që luajnë në Ligën e Kampionëve” sepse “Elliott do të mbajë një pakicë të aksioneve midis 30 dhe 49%” dhe “do të vazhdojë të caktojë anëtarë të Bordit. të Drejtorëve të Milanit”.

Blue Skye shpreson që shitja te RedBird Capital Partners mund të bllokohet, edhe nëse mbyllja ka ndodhur zyrtarisht. Ai beson se Elliott është përfshirë në sjellje mashtruese në transaksionin e shitjes dhe kërkon pavlefshmërinë dhe joefektivitetin e të gjitha veprimeve. Gazzetta dello Sport sqaron se në seancën dëgjimore në Milano do të kërkohet një masë emergjente për të penguar ekzekutimin e marrëveshjeve. Marrëveshja konsiderohet shumë e errët nga Cerchione dhe D’Avanzo.