Si t’i shmangni dëmtimet fizike gjatë palestrës?

Shumica e palestra dhe programet e stërvitjes do të kërkojnë ose do të kërkojnë që të merrni një kontroll për të siguruar që ju të mos keni një problem shëndetësor që mund të keqësohet nga disa lloje ushtrimesh. Por ju duhet të mbani mend që takimi të bëhet çdo vit.

Diskutoni planet tuaja të fitnesit me mjekun tuaj, veçanërisht nëse keni një gjendje para-ekzistuese ose jeni në medikamente. Më shpesh mjeku juaj do të duartrokas vendimin tuaj për të marrë më shumë aktiv. Por mund t’u jepet disa kufizime ose paralajmërime nëse keni probleme të caktuara shëndetësore ose rreziqe.

  1. Mos anashkaloni ngrohjen dhe ftohjen

Të bësh një stërvitje të ngrohjes mund të gjesh rrjedhjen e gjakut në muskujt tuaj dhe të përgatisë për më shumë lodhje.

Si pjesë e sesionit tuaj të stërvitjes kardiake (rutine, cikli elliptik ose stacionar) filloni me një ritëm të lehtë dhe një përpjekje të lehtë për tre deri në pesë minuta përpara se të rrisni përpjekjet tuaja në nivelin tuaj të synuar. Merrni disa minuta të tjera për të qetësuar në një nivel më të ulët të stërvitjes pas sesionit tuaj kryesor.

Për trajnimin e forcës dhe aktivitetet e tjera të stërvitjes, të ngroheni me tre deri në pesë minuta të ecjes në një rutine ose të ecni në vend do t’ju ndihmojnë të merrni gjakun që rrjedh në muskujt tuaj, në mënyrë që të jeni në gjendje të bëni më mirë.

  1. Bëni rritje graduale në trajnimin tuaj

Trupi juaj do të përjetojë një efekt të madh të stërvitjes nëse gradualisht do të rrisni kohën, intensitetin ose repsin e një ushtrimi

Një trup i madh nuk është ndërtuar në një ditë, dhe duke bërë shumë shpejt do të rrisë rrezikun e lëndimit.

Për trajnimin e forcës , filloni me pesha më të lehta dhe shtoni reps dhe vendos para se të rritni peshat.

Për stërvitje kardiake, rrisni kohën dhe punoni në formën tuaj para se të rritni shpejtësinë dhe nivelin e ekzekutimit.

  1. Përdorni Teknikën e Mirë

Si e bëni stërvitjen është shumë e rëndësishme për të gjetur rezultate të mira dhe për të parandaluar dëmtimin. Nëse po heqin peshë në një mënyrë që shtyp tensionin e poshtëm, në fund do të ndjeni dhimbjen. Nëse përdorni sjellje të keqe dhe mbivendosje në rutine, do të merrni dhimbje, dhimbje dhe lëndime të tepruara. Duke punuar për stabilitetin bazë, pozicionimin dhe sjelljen do të ndihmojë në parandalimin e lëndimeve dhe lëndimeve të muskujve .

  1. Përdorni një trajner personal për këshillat e gjimnastikës

Ndërsa ka aplikacione dhe udhëzime me shkrim që mund të përdorni për të provuar teknikën e duhur, asgjë nuk mund të ketë një sy të ekspertëve në formën tuaj. Përdorni një trajner personal për disa sesione për të siguruar që po veproni me korrektësi. Është një investim i mirë dhe një trajner personal mund të jetë aksesi më i mirë i sigurisë për të gjithë. Një trajner do të shikojë formën tuaj për të siguruar që po e bëni stërvitjen në mënyrë korrekte dhe jo duke i lodhur shpinat e ulëta ose nyjet e problemeve.

Një trajner do të rrisë kohëzgjatjen dhe intensitetin e ushtrimit në një mënyrë të menjëhershme që do t’ju japë efektin më të mirë të trajnimit me më pak rrezik të lëndimit. Një trajner do të veprojë si një vëzhgues gjatë heqjes së peshës.

  1. Mbani palestër të pastër dhe të pastër

Një nga rreziqet më të mëdha të një aksidenti në palestër është fikja e diçkaje që ka mbetur përreth. Qartë zonën e objekteve që mund të pengoheni gjatë gjatë lëvizjeve tuaja. Pastroni pajisjen pasi ta keni përdorur atë për të parandaluar ndarjen e ftohjeve dhe gripit. Shumica e shkollave kanë dezinfektues në dispozicion për fshirjen e pajisjeve.

  1. Pajisje terapeutike dhe siguria e makinës

 

Treadmills, bikes stërvitje, dhe makina peshë të gjithë kanë pjesë në lëvizje me rrezikun e pinching dhe dërrmues gishtat dhe këpucë me majë në qoftë se ju nuk jeni duke i kushtuar vëmendje

Kjo është arsyeja pse shumica e palestra nuk lejojnë fëmijët (pavarësisht se sa mirë mbikëqyret) në zonën e stërvitjes. Sigurohuni që këmbët dhe collars të përdoren siç duhet në makinat peshë dhe barbells. Jini të vetëdijshëm se kush po punon përreth jush dhe çfarë mocionesh po përdorin kështu që mund të qëndroni jashtë rrugës.

  1. Spotters për Peshat Lifting

Shumë palestra kërkojnë që ato pesha heqëse të kenë një vëzhgues në dispozicion. Kjo është veçanërisht e zakonshme për ato barbells heqjen e të cilët mund të bjerë peshë mbi veten e tyre kur ata përpiqen për të hequr një herë shumë.

  1. Partnerët e stërvitjes në palestë

Nuk është një ide e mirë për të stërvitur vetëm në një palestër. Ju gjithmonë duhet të keni një mik apo anëtar të stafit në dispozicion në rast të lëndimit ose emergjencës shëndetësore. Duke punuar me një partner mund të ju jap dy grupe sysh për çdo problem që mund të zhvillohet. Inkurajoni njëri-tjetrin që të pijë, të marrë frymë plotësisht dhe në mënyrë të saktë dhe të pastrojë zonën e stërvitjes së pengesave. Bëhu mik i sigurisë së njëri-tjetrit, si dhe një shok i stërvitjes.