Të qenit rebel në dashuri mund të sjellë gëzim në marrëdhënien tuaj

Marrëdhëniet tona janë mësuesit tanë më të mëdhenj; ato janë një pasqyrë që reflekton dritën dhe hijen tonë tek ne.

Qoftë një lidhje monogame tridhjetëvjeçare apo një fluturim pranveror, nëse me vetëdije jeni kurioz për përvojën, mund të ketë gjithmonë momente zbuluese.

Ji vetëmohues në dashuri dhe erotizëm; Mos u fokuso tek vetja

Ekziston një histori e vjetër romantike që ne duhet ta humbasim veten për një të dashur. Në vend të kësaj, unë besoj se është e rëndësishme të bëhet dallimi midis ndarjes së vetes – që është lidhëse dhe empatike – dhe humbjes së identitetit tuaj për nevojat e dikujt tjetër, gjë që mund të çojë në bashkëvarësi, lidhje ankthioze dhe më vonë pakënaqësi. Në fakt, lidhja me nevojat tuaja individuale dhe kërkimi i asaj që dëshironi mund të krijojë një lidhje më të thellë brenda një marrëdhënieje, në mënyrë paradoksale. Shikojeni në këtë mënyrë: Kur njerëzit gjithmonë bëjnë kompromis atë që duan, askush nuk është aq i lumtur. Megjithatë, për ironi, sapo të marrim atë që duam, është e natyrshme të dëshirojmë të kthejmë mbrapsht.

Marrëdhëniet si një praktikë shpirtërore

 

Merrni parasysh idenë se marrëdhëniet tuaja të të gjitha llojeve (më të shkurtra, më të gjata, jo përgjithmonë) mund t’ju çojnë në disa njohuri të shkëlqyera. Mësuesi i meditimit Phillip Moffitt shkruan për marrëdhëniet që ndahen në tre kategori: transaksionale, egoike ose shpirtërore.1 Transaksionale ka të bëjë me atë që mund të merrni nga personi tjetër (siguria financiare, fëmijët); egoizmi ka të bëjë me atë që partneri juaj ndihmon për të ngritur statusin tuaj (ai janë të bukur ose kanë ndikim, kështu që ju jep edhe ju status); ndërsa shpirtërore ka të bëjë me personin që është mësuesi juaj. Ata ju frymëzojnë të zgjoheni dhe të zotëroni pikat tuaja të verbëra. Dhembshuria dhe vetëdija jo-gjykuese në çdo marrëdhënie sigurisht që nuk është gjithmonë e lehtë, por mund të jetë transformuese në mënyrën më të mirë të mundshme.