Trangullin më të madh në Botë e ka Suski: “e kam rritur si djalin tim”/Foto

Kopshtari amator Sebastian Suski është pronari krenar i kastravecit më të gjatë në botë. Pavarësisht verës së nxehtë në Mbretërinë e Bashkuar, Sebastian – i cili ka lindur në Poloni, ishte në gjendje të kujdesej për trangujt e tij dhe të prodhonte një sasi të madhe me përmasa 113.4 cm.

Sebastiani ka shtatë vjet që kultivon fruta dhe perime të mëdha me ndihmën e gruas së tij Renata. Ai është vullnetar për Shoqatën Evropiane të Kultivuesve Gjigantë të Perimeve. Madje ai ka vendosur disa rekorde kombëtare në kohën e tij si kultivues.

“Kisha rritur tranguj të mëdhenj, por asnjëherë mjaftueshëm për të mposhtur titullarin ekzistues të rekordeve botërore Guinness”, tha Sebastian. “Rritja e trangujve super të gjatë është një biznes delikat,” vazhdon ai.

Trangullin më të madh në Botë e ka Suski: “e kam rritur si djalin tim”/Foto

Trangullin më të madh në Botë e ka Suski: “e kam rritur si djalin tim”/Foto

Sebastiani preu kastravecin e tij të përmasave të mëdha në kohën e duhur dhe megjithëse ka filluar të zverdhet, ai është ende i shëndetshëm dhe do të jetë edhe për rreth 10 deri në 12 ditë të tjera.

Sebastiani i referohet kastravecit të tij si “djali”! “Ata janë një nga familja, me të vërtetë, si foshnjat që kanë nevojë për shumë dashuri dhe vëmendje.” Ai dhe Renata kanë katër fëmijë dhe e gjithë familja duket se i mirëpret në jetën e tyre këta vëllezër vegjetalë.

Sebastiani është një kopshtar i pasionuar në kohën e tij të lirë, kur nuk është duke paketuar dhe transportuar lentet e kontaktit për jetesën. Në mënyrë intriguese, ai është gjithashtu kurioz për origjinën e farave të tij dhe gjurmoi historinë e farës që mbante kastravecin e tij rekord.