“U tallën me dhimbjet e tua, ashtu siç tallen me dhimbjet e popullit çdo ditë”

Një ngjarje e rëndë është shënuar ditën e sotme pasi u njoftua vdekja tragjike e të mjerit më të famshëm në Shqipëri Ardi Daullxhiut.

Ky i fundit ishte bërë subjekt argëtimi dhe shikimesh në televizionet shqiptare pasi publikisht rrëfeu varfërinë dhe kushtet e mjerueshme në të cilat jetonte. Ardi i mjerë tentoi që me simpatinë e tij t’i bënte shqiptarët ta ndihmonin sadopak.

Prej kohësh ai thoshte se e vetmja mënyrë mbijetese për të dhe të bijën e vogël, të cilën e la jetime ishte shitja e farave. I mjeri ishte duke bërë të njëjtën gjë sot kur papritmas u ndje keq dhe u nis me biçikletën e tij për në urgjencë ku gjeti edhe vdekjen.

 

Në lidhje me fenomenin ‘Ardi’ në Shqipëri, Kreshnik Osmani shkruan se simbolika e tij reflekton pjesën më të vërtetë të mjerimit të kësaj race.