Vjehrra dhe kunata ime u veshën me të zeza në dasmën time. Unë reagova duke i thënë se është egoίste

Ndarja nga jeta e mbretëreshës Elizabeth ishte padyshim një ngjarje epokale, e cila mërziti shumë nga qytetarët e saj. Por një grua në Angli shkoi deri në atë masë sa këmbënguli që djali i saj të shtynte martesën “për respekt” për zinë që duhej mbajtur. Dhe, kur ideja e saj nuk u pranua, ajo u shfaq në dasmë e veshur me të zeza.

Rasti, i treguar në Reddit, ka të bëjë me një nuse 29-vjeçare e cila u ankua se vjehrra e saj do ta kishte kthyer dasmën në një “zi”. “Edhe nëse në nivel njerëzor na vjen keq për mbretëreshën Elizabeth – shpjegoi ajo – as burri im dhe as unë nuk jemi monarkistë dhe nuk donim që lajmi i ndarjes nga jeta të saj të errësonte martesën tonë”.

Në vend të kësaj, familja e dhëndrit u trōndίt padyshim nga lajmi për jetën e sovranes, me zinë dhe përparësi mbi gjithçka tjetër. Edhe nëna e dhëndrit sugjeroi shtyrjen e dasmës. Kur hipoteza u hoq, ajo u shfaq në dasmë e veshur në zi.

Kur disa të ftuar e pyetën pse zgjodhi një kostum tërësisht të zi, ajo u përgjigj se ishte në zi për mbretëreshën dhe donte të tregonte respektin e saj. Nusja i kujtoi me dashamirësi se kjo ishte një dasmë, por ajo u hutua kur erdhi edhe motra e dhëndrit e veshur me të zeza.

Jo vetëm kaq: “Rreth 70% e familjes së burrit tim ishin të veshur me të zeza. Unë u zemέrova por i shpërfilla. E mora vesh pasi vjehrra ime i kishte kërkuar edhe burrit tim të vishej me të zeza për të nderuar mbretëreshën Elizabeth”.

Përveç kësaj, në një moment të caktuar pas darkës së dasmës, disa të ftuar filluan të largoheshin: nusja zbuloi se ata ishin mbledhur në një dhomë të restorantit, me një televizor të ndezur që shfaqte imazhe të njerëzve që rrinin në radhë për të bërë homazhe për trupin.

“Shumë prej tyre po qanin – raporton ajo -. Unë e pyeta me mirësjellje nëse dikush donte të kthehej në sallën kryesore për të marrë pjesë në kërcimin tonë të parë, por vjehrra ime më tha se ata ishin të zënë duke festuar një “grua të madhe” duke nënvizuar këto dy fjalë, sikur të isha në të kundërta”.

Në atë moment nusja nuk mundi të përmbahej: “I thashë se ishte egoiste dhe se po prishte martesën e djalit të saj për një mbretëreshë që nuk e kishte takuar kurrë personalisht”.

Tani të porsamartuarit janë të trishtuar se si shkoi dita e dasmës së tyre dhe ajo pyet nëse kishte të drejtë që reagoi në këtë mënyrë me vjehrrën e saj. Shumica e përdoruesve u pajtuan me të: “Ndoshta ishe pak e papritur, por ajo e meritonte nga ajo që thua”, “Elizabeta II e njohu vlerën e familjes. Vjehrra jote i prishi martesën djalit të saj në emër të mbretëreshë, kujt do t’i vinte tμrp për një gjë të tillë.”