Vjen paralajmërimi për prindërit dhe nxënësit: Kush i dorëzon librat e dëmtuar, nuk do i marrë më falas

Kreu i qeverisë, Edi Rama u është përgjigjur kritikave se librat e marrë falas duhet të jepen të rinj, pasi dëmtohen dhe nuk mund të përdoren për brezin tjetër.

Rama tha se kjo mënyrë bëhet edhe për të mësuar fëmijët që të ruajnë librat dhe se ato janë vlerë që duhen ndarë. Më tej Rama tha se do të ishte mirë që kush i dorëzon librat e dëmtuar, vitin e radhës t’i blejnë ato.

“Kam ndjekur disa komente për librat që kalojë dorë më dorë, që jepen falas në vendin tonë, ka një cikël tre vjeçar dhe pretendimet janë që janë të përdorur dhe nuk janë të rinj…

Duhet kuptuar që kjo nuk është çështje parash, kjo është politike, që nuk e kemi shpikur dhe që e bëjnë vende shumë të pasura sesa ne… Synon dhe edukimin e fëmijëve se libri është pasuri që ndahet me të tjerët, që është një vlerë që nuk të përket vetëm ty…

Libri duhet të jetojë edhe përtej kohës që të duhet ty për ta mësuar. Është e rëndësishme që këtë gjë ta shpjegojnë dhe mësuesit për fëmijët dhe mësuesit, dhe mbase duhet përcaktuar një rregull se ata që librat i dorëzojnë në gjendje që nuk mund të përdoren më, në vitin tjetër t’i blejnë librat, mos t’i marrin më falas.

Nuk bëhet fjalë për shumicën, ata bëjnë gjënë e duhur, por për atë pakicë që nuk e bënë këtë duhet të ketë dhe një sanksion”, tha Rama.